úvahy, reflexe, nápady, myšlenky a jiné druhy přemítání

Téma: INTERRUPCE

13. 4. 2008 20:16

V sobotu, 12.4. 2008 jsme neměli téma a rozhodli jsme se, že si popovídáme, jak je to vlastně s interrupcí, nebo chcete-li s potratem. Padlo spousta zajímavých názorů a na otázku, co proti tomu můžeme udělat my, jsme vždy dospěli k závěru, že snad jedině poslat řetězovej e-mail:-). Shodli jsme se, že mnohem důležitější a určitě i účinnější než zakazovat potraty a dělat demonstrace bude, když se udělá nějaká osvěta. Otec Jindřich přišel s názorem, že by stát měl mnohem více podporovat rodinu, čímž by se automaticky děti neplánované změnily na děti plánované a chtěné. Anička vzpomněla statistiku, která říká, že nyní jeden pracující vydělává na 1,5 důchodce, ovšem až my budeme těmi pracujícími budeme vydělávat na 3 důchodce. To je celkem dost, nemyslíte? Jako jedno z těch lepších řešení, kam s nechtěným dítětem, znal Ondra. Prý někde existují řádové sestry, které se takovýchto nechtěnátek ujímají. Anebo je fajn, vyberou-li si nešťastné maminky v nouzi jako řešení babybox, kde už skončilo něco kolem 10 dětí. Myslím, že každý, kdo hledá a opravdu přemýšlí, musí dojít k závěru, že potrat není dobré řešení.

 

Uvedu jeden takový příklad za všechny: Žila byla jedna rodina s 3letým chlapečkem a 2letou holčičkou. Tatínek dostal vyhazov v práci a najednou se dostali do opravdové krize, protože maminka byla ještě na mateřské dovolené. Pak byla druhá rodina, která měla taky 3letého chlapečka, ale holčičku teprve čekali a maminka byla na začátku těhotenství. No a nakonec tu byla 19letá slečna, která v takovéto velmi chudé rodině žila. A tato slečna právě zjistila, že je těhotná. Z jedné strany 3 úplně odlišné situace a ze strany jiné velmi podobné. V dnešní době je naprosto logické, že si lidé řeknou: „Malé dítě si teď nemůžeme dovolit,“ ale nepřijde vám to trochu smutné, že někoho vůbec napadne uvažovat o životu někoho jiného? Maminku, která svoji 3letou holčičku už velmi dobře zná, protože ji každý den vidí vedle sebe, by nikdy ani ve snu nenapadlo se jí zbavit. Což samozřejmě nemůžeme říct o druhé rodině, kde děvčátko teprve čekají, nikdy ho ještě neviděli. Ti už o potratu alespoň uvažují. A mladá slečna? Co myslíte, že by jí naše společnost poradila?

 

Z potratu se tedy stává naprosto normální záležitost. Nikoho nenapadne při slovu potrat slovo vražda. Lidem je mnohem více líto krásných tuleňů, lišek s huňatými kožíšky, utopených koťátek než jejich vlastních dětí, nositelů jejich genů. A když už jsme u těch zvířátek, zkuste si představit lišku, která jde na potrat...

 

Mrkněte na: http://hnutiprozivot.cz/

Zobrazeno 2234×

Komentáře

Zuzana Biravská

Děkuju moc za všechny vaše komentáře. Musím říct, že tu padají často moc zajímavé myšlenky. Jen mě stále napadá, co pro zlepšení situace můžu udělat já...? Když se o potratech bavím se svýma spolužačkama, poslechnou si můj názor, ale stejně si asi stále myslí, že jít na potrat je moderní a dělá to tak každej "normální" člověk. Stalo se, že otěhotněla jedna prvačka na gymplu a už byla asi v 5. měsíci. A co na to řekla jedna moje spolužačka? "Nojo, kdyby nebyla blbá, šla by na potrat."

Vlad

Tento, výše uvedený článek by se měl číst nejen na Signálech, ale měl by být vytištěn na obloze, aby jej mohl číst i ten, kdo bere život jedince (zvláště toho nenarozeného) jako květinu, ke které si může přivonět, nebo kterou ve své samolibosti taději otrhá v okvětí. Ovšem mě by spíše zajímal názor na problém "Intrrupce nebo riziko úmrtí matky"?

Zobrazit 14 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz